In de media

Bioboer wil duurzamer zijn

Steeds meer boeren in het Heuvelland stappen over op biologisch boeren. Een goede zaak, vindt boer Jos
Brands uit Lemiers. Hij zou best nog duurzamer willen werken dan nu.
mt_gallery:Foto Annemiek Mommers Limburgs DagbladJe ziet het aan kleine dingetjes op het erf en in de stal. Een bordje boven een lege plek in de stal herinnert aan Geertje 29. Nog nooit hadden ze in Lemiers een koe gehad die zo veel melk heeft gegeven, dus kreeg ze een ereplekje in de stal. Vorig jaar is ze overleden, van ouderdom. Negentien jaar oud was Geertje toen.
Ook is er een plekje voor de knuffelkoe, een van de aanhankelijkste dames van de ruim honderd koeien tellende kudde. Zij laat zich graag aanraken door de kinderen die regelmatig op excursie komen bij hoeve Op d’r Leemet van Toos en Jos Brands.

Op 28 september was ons bedrijf te zien op tv.

Lemiers
Langedaelers bezoeken boerderij Brands Lemiers.

Op zoek naar een leuk uitje kwamen een twintigtal bewoners van zorgcentrum Langedael terecht op de gezellige boerderij van de familie Brands te Lemiers. Uiteraard had men deze agrarisch getinte visite vooraf goed voorbereid.
Rond twee uur in de middag van dinsdag 7 juli 2009 verschenen de Langedaelers bij gastvrouwe Toos Brands op appel. In de grote schuur stonden tafels gereed om het gezelschap bewoners en begeleiders met koffie en vlaai te ontvangen…

Er waart een nieuwe aandoening door het land: het natuurtekortsyndroom (NTS).
Uit het Limburgs Dagblad van woensdag 3 oktober 2007
 (auteur: Guus Urlings)

Gebrek aan contact met de natuur maakt ons en de generaties na ons fysiek en psychisch minder weerbaar, heet het. Zijn scharrelkinderen inderdaad gezonder?

Laat het maar aan schrijver/bioloog Midas Dekkers over om het probleem met één rake vergelijking neer te zetten. Moderne kinderen worden gefokt als kippen, schreef hij in een van zijn columns. „In enorme schoolgebouwen sudderen ze op constante  temperatuur. Voederautomaten staan op elke gang. Het batterijkind groeit als kool.” Zoals ook vleeskuikens zo snel mogelijk vetgemest worden. Maar wat in de bio-industrie gewenst is, is in de mensenmaatschappij een serieus gezondheidsprobleem. Een remedie heeft Dekkers ook bij de hand: batterijkinderen moeten weer scharrelkinderen worden, opgroeien „in een natuurlijke omgeving die voldoende prikkels biedt voor een actief en gezond(er) bestaan”.

Back to Top
JSN Educo is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework